Wees je eigen schoonheidsspecialiste

schoonheidsspecialiste

Je eigen schoonheidsspecialiste zijn klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan! Wat je in de basis nodig hebt zijn de juiste huidverzorgingsproducten en de juiste kennis om met schoonheidsproducten jezelf een gezichtsbehandeling te geven. Natuurlijk komt er wel iets meer bij kijken wanneer je een schoonheidsspecialist voor anderen wilt zijn, maar je persoonlijke beautysalon heb je zo voor elkaar!

Om jezelf een schoonheidsbehandeling te geven moet je natuurlijk eerst weten wat je wilt bereiken. Heb je een jeukende huid? Heb je een onzuivere huid? Wil je simpelweg je gezicht reinigen? Er zijn een hoop factoren waar je eerst goed over moet nadenken voordat je jezelf een schoonheidsbehandeling gaat geven. Maak voor je eigen huid eerst een huidanalyse, zodat je de juiste cosmetica kunt selecteren. Nadat je voor jezelf bepaald hebt waarom je een gezichtsbehandeling wilt en een huidanalyse hebt gemaakt, kun je overgaan tot het aanschaffen van de juiste schoonheidsproducten. Bij Thalia komen we hiervoor graag om de hoek kijken, want we bieden een hoop huidverzorgingsproducten aan voor natuurlijke gezichtsverzorging. Ook bij Thalia willen we immers dat je een mooie huid hebt en daarom geven we je graag de volgende huidverzorging tips.

Onzuivere huid

Je natuurlijke schoonheid komt het beste naar buiten met de juiste huidverzorging. Wanneer je een onzuivere huid hebt, kan dit door verschillende factoren zijn ontstaan. Dit kan liggen aan puistjes, acne, mee-eters, waterpokken (als kind?), ongezonde voeding of door het gebruik van onjuiste huidverzorgingsproducten. Een onzuivere huid betekent echter niet dat dit definitief is en je kunt er wel degelijk iets tegen doen. Wanneer je onzuivere huid ontstaat door ongezonde voeding, dan adviseren we ook echt je voedingspatroon aan te passen. Uiteindelijk ben je wat je eet en je voedingspatroon laat zich ook aan de buitenkant van je huid zien. Voor de juiste gezichtsverzorging hebben we een aantal producten op een rijtje gezet, waar je je onzuivere huid mee kunt zuiveren.

Jeukende huid

Een jeukende huid krijg je niet zomaar. Vaak komt dit voort door het gebruik van onjuiste cosmetica. Zo zijn er veel shampoos op de markt die eigenlijk te agressief zijn voor de menselijke hoofdhuid en dit kan resulteren in een jeukende hoofdhuid, hoofdhuidschilfers en in sommige gevallen zelfs eczeem of rode vlekken op je huid. Zorg er in de basis altijd voor dat de shampoo SLES vrij, SLS vrij en parabenen vrij is. Een sulfaatvrije shampoo maakt grote (positieve) verschillen tegenover shampoos waar dit agressieve chemische middel in zit en vermijden is daarom de beste oplossing. Gebruik daarnaast ook zoveel mogelijk producten met natuurlijke ingrediënten, want de kracht van goede huidverzorging komt uiteindelijk allemaal uit de natuur en Thalia loves nature!

Vettige huid

Een vette huid ontstaat door meerdere factoren en voor enkele van deze factoren geven we graag enkele gezichtsverzorging tips. Voedsel is namelijk ook een belangrijke factor bij een vettige huid, maar je gezichtsverzorgingsproducten spelen hier ook een grote rol bij. Zorg er daarom ook voor dat je gezicht reinigen serieus neemt, want je wilt er niet alleen gezond uit zien, maar je ook gezond voelen. Om een vette huid met cosmetica te bestrijden kunnen we je enkele Thalia producten aanraden, maar onthoud dat het ook gaat om je voedingspatroon wanneer je je vettige huid 100% wilt bestrijden.

Rimpels

Iedereen is op de hoogte van rimpels en uiteindelijk moet ook iedereen eraan geloven. Maar het krijgen van rimpels kun je natuurlijk wel deels uitstellen, zonder daarvoor gebruik te hoeven maken van botox of een facelift. Zorg dat je de juiste gezichtsverzorgingsproducten gebruikt met natuurlijke ingrediënten, zodat je huid zo lang mogelijk rimpelvrij kan blijven. Rimpels zijn niet per se erg natuurlijk, maar zolang je het nog kan vermijden doen we dat graag. Onderstaande Thalia producten laten rimpels niet volledig verdwijnen, maar zorgen er wel voor dat rimpels langer wegblijven, je huid meer straalt én je huid zich blijft vernieuwen zodat het verouderingsproces een stuk langzamer zal gaan. Onthou dat je leefpatroon ook zeker van invloed is op het krijgen van rimpels, want een leefpatroon met onder andere roken en veel stress dragen bij aan het verouderingsproces van je huid.

Gevoelige huid

Wanneer je een gevoelige huid hebt moet je extra goed weten of je de beste cosmetica, zoals onder andere de beste dagcrème gebruikt, omdat je huid simpelweg gevoeliger is. Als we bijvoorbeeld kijken naar het scheren van je huid haal je als het ware ook de toplaag van je huid weg. Hierdoor komt een nieuwe huidlaag tijdelijk bloot te liggen, maar dit moet je natuurlijk meteen met de juiste huidverzorgingsproducten verzorgen. Wanneer je je gevoelige huid goed verzorgt, zul je ook rode vlekken, huidschilfers en een droge huid kunnen voorkomen.

Droge huid

Een droge huid is iets wat we bijna allemaal wel herkennen. Met name in de winterperiode wordt je huid droger dan normaal en dat betekent tijd voor extra goede gezichtsverzorging! Gebruik bijvoorbeeld een gezichtscrème, maar ook biologische pure arganolie doet vele wonderen. Naast het gebruik van goede cosmetica, is het ook belangrijk dat je voldoende water drinkt. Onze huid bestaat immers voor circa 75% uit water en dat betekent dat je huid voldoende hydratatie nodig heeft. Gebruik daarom dus ook hydraterende verzorgingsproducten, zodat je huid voldoende vocht krijgt en niet uitdroogt. Wanneer je huid te weinig hydratatie krijgt dan resulteert dit in een droge huid, vaak met huidschilfers als gevolg. Begin daarom meteen met het gebruik van natuurlijke huidverzorgingsproducten en je zult versteld staan hoe snel je droge huid weer zal stralen.

Rode vlekken op huid

Rode vlekken op je huid ontstaan ook niet zomaar. Vaak komt dit door het gebruik van onjuiste cosmetica met (veel) chemische ingrediënten. De beste huidverzorging hoor je eigenlijk met natuurlijke verzorgingsproducten te doen, zodat je (gevoelige) huid ook het beste van de natuur krijgt. In de meeste gevallen ontstaan rode vlekken op de huid bij een gevoelige huid of droge huid en zonder de juiste verzorging ervan. Realiseer je dus altijd goed welke producten je op je huid smeert, want het lijkt oppervlakkig en extern maar je huid neemt alles op in je lichaam en uit zich vervolgens weer op je huid. Agressieve chemische verzorgingsproducten resulteren dus in een gevoeligere, drogere huid en vaak met rode vlekken op je huid. Herstel je huid met één van onze Thalia natuurlijke verzorgingsproducten en laat je huid weer stralen!

Richt je persoonlijke schoonheidssalon daarom volledig in gebaseerd op je eigen huidanalyse en creëer voor jezelf de beste huidverzorging. Uiterlijke verzorging blijft een vak apart, maar je gezicht verzorgen kan een erg fijne bezigheid zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *