Wat kun je doen tegen een jeukende hoofdhuid?

jeukende-hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid vraagt ‘letterlijk’ om aandacht. In de meeste gevallen is het niets om je al teveel zorgen over te maken. Met de juiste zorg en aandacht kan een jeukende hoofdhuid volledig gekalmeerd worden en weer transformeren in een gezonde hoofdhuid!

Het blijft een vervelend perikel wanneer je steeds jeuk hebt aan je hoofdhuid. Buiten dat het irritant is, is het ook nog eens slecht voor je haargroei en hoofdhuid wanneer je continu krabt. De meeste omstanders vinden het ook een onprettig aanzicht wanneer je regelmatig aan je hoofd krabt. Het is niet hygiënisch. Het krabben wordt echter vooral streng afgeraden omdat het kleine wondjes kan veroorzaken in de hoofdhuid, wat vervolgens een rijke broeiplek wordt voor schimmels en bacteriën.

Het ene kwaaltje is het andere niet

Een jeukende hoofdhuid kan een uitwerking zijn van een (te) droge en gevoelige hoofdhuid, maar ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld; zonnebrand, Psoriasis, luizen, roos, barre weersomstandigheden, slechte hygiëne, stress, folliculitis (infectie van haarfollikels), medicinale bijwerkingen, overgevoeligheid, allergieën, acne, auto-immuunziekten of schimmelinfecties. Stuk voor stuk zijn het verschijnselen die we allemaal liever voorkomen en graag verbeterd zien.

Onderzoek naar jeuk

Zodra je met zekerheid hebt vastgesteld dat je last hebt van een aanhoudende jeukende hoofdhuid is het tijd om een onderzoek te starten. Dit kun je prima zelf doen, door te beginnen met kritisch kijken naar de producten die je als laatst hebt gebruikt. Ook eventuele (nieuwe) medicatie of voeding die je tot je hebt genomen mag onder de loep worden genomen. Het kan zijn dat je een overgevoeligheid hebt ontwikkeld voor bepaalde stoffen of een verkeerde combinatie hebt gebruikt.

Als het zelf niet lukt om het een en ander te onderzoeken kun je natuurlijk altijd je huisarts bezoeken of contact opnemen met een specialist op het gebied van haar- en hoofdhuidverzorging. Bij Thalia kun je altijd terecht voor eerlijk en betrouwbaar advies omtrent natuurlijke verzorgingsproducten.

Shampoo

In veel gevallen blijkt de ‘verkeerde’ shampoo de grote boosdoener. Vervang in dat geval direct je shampoo en schakel over op een variant die geschikt is voor de gevoelige huid of specifiek een jeukende hoofdhuid verlicht.

Door voor een goede anti-roos shampoo tegen een jeukende hoofdhuid te kiezen die je klachten verlicht, wordt het makkelijker om het probleem te verhelpen. De best verkopende shampoos van Thalia voor de gevoelige huid en om jeukende hoofdhuid te verhelpen zijn:

THALIA JENEVERBES TEER EN TEA TREE SHAMPOO 300 ML
Een krachtige kruidenshampoo vol met natuurlijke plantenextracten. Vanwege de antiseptische samenstelling is het al na het eerste gebruik onder andere effectief tegen jeuk.

THALIA KNOFLOOK EN GINSENG SHAMPOO 300 ML
De unieke en intensieve samenstelling van deze kruidenshampoo versterkt het haar vanaf de haarwortel. De hoofdhuid wordt op milde wijze gezuiverd en behandeld zodat aandoeningen aan haar én hoofdhuid worden verholpen.

Speciaal ontwikkeld om daar te helpen waar het nodig is.

Verzorging

Een droge hoofdhuid kan enorm opknappen door voldoende hydratatie. Probeer een natuurlijke olie zoals Thalia Argan Hair Care Olie in te masseren op vochtig haar. Masseer met je vingertoppen je hoofdhuid in ronddraaiende bewegingen. Het vocht wordt door de olie ‘gesealed’ waardoor je hoofdhuid minder zal uitdrogen.

Voeding

Krijg je wel voldoende vocht en vitamines binnen? Dehydratie van de huid kan voor een hoop ongemakken zorgen, waaronder een droge, rode, schilferende en trekkerige huid. Probeer waar je kan de juiste veranderingen door te voeren zodat je huid ook van binnenuit optimaal wordt gevoed. Door voldoende water te drinken kan je lichaam gifstoffen beter afvoeren en worden je lichaamsprocessen natuurlijk gestimuleerd.

Niet krabben!

Het advies klinkt misschien contra-intuïtief om niet te krabben, want daar waar jeuk is.. wilt men krabben! Maar het is ontzettend belangrijk om dit advies niet weg te wuiven. Dit leidt alleen tot een meer geïrriteerde hoofdhuid. Een shampoo tegen een droge hoofdhuid kan een oplossing bieden. Als de jeuk écht ondraaglijk is kun je eventueel licht masseren met je vingertoppen, maar vermijd het gebruik van je nagels omdat ze kleine wondjes kunnen veroorzaken die het probleem alleen maar zullen verergeren. Door licht te masseren wordt de bloedcirculatie aangewakkerd en kan het jeukende gevoel gekalmeerd worden. 2-5 minuten is al voldoende.

Thalia Biologische Argan Olie Shampoo is dé ultieme sulfaatvrije shampoo om een natuurlijk evenwicht in haar en hoofdhuid te bereiken. Deze shampoo zorgt voor een goede vochtbalans terwijl het intensief voedt en een schitterende glans achterlaat.

Geen stress

In het rijtje van boosdoeners staat stress vrij hoog. Overmatige stress is maar al te vaak de oorzaak van lichaamsklachten, zowel binnen als buiten. Een jeukende hoofdhuid is daar ook een vervelend symptoom van, vaak met haaruitval en hardnekkige schilfers op de hoofdhuid als gevolg.

Haaruitval en andere hoofdhuid problemen kunnen met de juiste cosmetica producten goed worden aangepakt maar zolang de oorzaak blijft aanhouden blijf je bezig. Door gebruik te maken van producten die een aromatherapie effect hebben op je gemoedstoestand kun je beter ontspannen tijdens je dagelijkse routines.

Thalia Lavendel en Salie shampoo is een kruidenshampoo met intensieve lavendelextract (Aromatherapie) wordt de vetbalans van de hoofdhuid beschermd. Zorgt voor vitaal en voller haar, helpt uitstekend tegen klachten als haaruitval.

Het is natuurlijk fantastisch wanneer je goede resultaten haalt vanwege de gegeven informatie en tips in dit artikel. Met een nieuwe kijk op het probleem, goede zorg, de juiste producten en liefdevolle aandacht is het mogelijk om van een jeukende hoofdhuid af te komen. Als jij deze informatie nuttig vond, kan het ook nuttig zijn voor vrienden, kennissen en familie. Voel je daarom vrij om dit artikel te delen door gebruik te maken van de social media knoppen onderaan, sharing is caring!

Bekijk meteen onze Thalia Shampoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *