Weg met SLS, SLES en parabenen

sls-sles-vrij-thalia-blog

SLES/SLS en Parabenen zijn verleden tijd

De zoektocht naar producten waar géén SLES, SLS en Parabenen in zitten komt bij Thalia tot stilstand. Kiezen voor milde en natuurlijkere alternatieven is nog nooit zo makkelijk geweest!

Wat is SLS? Wat is SLES?

Sodium lauryl sulfaat of sodium lauryl ether sulfaat zijn een sterk ontvettende en schuimvormende surfactants. Uit klinische onderzoeken waarin de invloeden van chemische verbindingen op mensen zijn getest is bewezen dat SLS of SLES irriterende en uitdrogende effecten hebben op de huid.

Wat zijn Parabenen?

Een verzamelnaam voor chemische bewaarstoffen die een hormoonverstorende werking hebben. Thalia staat volledig achter intensief verzorgende producten die boordevol natuurlijke ingrediënten zitten. Zuivere extracten van krachtige planten en kruiden vormen samen een geheim wapen dat jouw schoonheid en gezondheid ondersteunt. Producten die vrij zijn van schadelijke en irriterende ingrediënten.

Thalia Natuurlijke Baby Shampoo voor een milde reiniging en kalmerende werking. De natuurlijke kracht van pure kamille-extracten helpt je baby en kind heerlijk ontspannen in bad en onder de douche. Thalia Babyshampoo is samengesteld met een anti-prik formule dat mild is voor de oogjes. Verrijkt met Panthenol (Pro Vitamine B5) en bevat vochtregulerende en intens voedende bestanddelen, voor gladder, glanzend haar dat makkelijker doorkambaar is en minder statisch.

Mild, reinigend en voedend

De aanhoudende vraag naar milde maar wél goed reinigende shampoos moest natuurlijk beantwoord worden. Niemand wordt blij van haar en hoofdhuid dat helemaal gestript wordt van essentiële vetten die de huidbarrière moeten beschermen. Een veelvoorkomend resultaat van het gebruik van shampoos met SLS of SLES is een droge en schilferige (hoofd)huid. Zeker bij een gevoelige huid kan dit onnodige irritaties veroorzaken die de deur wijd open zetten voor huidcomplicaties en aandoeningen.

Thalia Zwavel en rode peper shampoo is effectief tegen haaruitval, voorkomt overmatige talgproductie en roos. Zwavel Shampoo bevat een PhytoComplex AHL® gemaakt met een mix van 24 verschillende soorten planten, Provitamine en gehydroliseerde eiwitten. Het verzorgt je haar van de wortel tot aan de puntjes. Onze nieuwe formule bevat geen SLS/SLES en parabenen en zorgt daarom voor verzorgd en gezond haar op natuurlijke wijze.

De beste aanpak is om producten met SLS en SLES en Parabenen zoveel mogelijk te mijden en over te stappen naar shampoos, crèmes en zalven zonder SLS/SLES en parabenen die; mild en verzorgend zijn, reinigen zonder de huidbarrière uit te drogen en tegelijkertijd ook intensief voeden.

Thalia Brandnetel en Paardenkastanje shampoo is een SLS, SLES en Parabeen vrije kruidenshampoo effectief tegen haaruitval. Dankzij de unieke, intensieve samenstelling van brandnetel en Paarden Kastanje extract wordt de haarwortel versterkt waardoor haaruitval wordt voorkomen en bevordert het de haargroei.

Gevoelige, kwetsbare huid

Ideaal voor de gevoelige en kwetsbare huid zijn de krachtige Thalia kruidencrèmes. Thalia Biologische Macadamia Butter lotion is vrij van Parabenen en voedt de huid intensief. De natuurlijk rijke ingrediënten beschermen de huid en ondersteunen het herstellend vermogen. Al na het eerste gebruik voelt de huid zachter en soepeler aan.

Vroeger was het enorm lastig en ‘duur’ om SLS, SLES en Parabenen-vrije producten te aan te schaffen. Gelukkig is dat tegenwoordig een stuk makkelijker door de vele verschuivingen in de beauty en verzorgingsbranche. Wie mooi wilt zijn, hoeft daar absoluut niet voor te lijden. Voorkom huidirritaties en aandoeningen door agressieve reinigers en overbodige chemische stoffen te mijden. Kies voor producten met natuurlijke ingrediënten en ervaar zelf wat voor moois het voor jouw huid en gezondheid kan betekenen!

De uitgebreide verzorgingslijn van Thalia is niet alleen uitstekend voor een goede hygiëne en verzorging, maar helpt ook diverse huidproblemen te voorkomen en verbeteren.

Bekijk meteen ons assortiment shampoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *