Huidbescherming tegen de zon

huidbescherming-tegen-de-zon

Het is verstandig om spaarzaam om te gaan met blootstelling aan de zon. Een goed beschermde huid blijft namelijk langer vitaal, jong en sterk. Ontdek nu waarom!

Door de jaren heen hebben er belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van huidbescherming tegen de zon. Voorbij zijn de dagen van plakkerige, poriën-verstoppende zonnecrèmes. De exclusieve SPF 50 zonnebrandcrème van Thalia bevat daarom alles wat we wél willen van een zonnebrandcrème: Optimale zonbescherming, waterproof dekking, verzorgende hydratatie, intens voedende en natuurlijke bestanddelen, luchtige formule en een prachtige egale finish op de huid.

Bovendien bevat Thalia SPF 50 waterproof zonnebrandcrème geen parabenen en conserveringsmiddelen.

Wat is SPF?

SPF is een afkorting die staat voor ‘Sun Protection Factor’. Aan de hand van de SPF + getal kun je berekenen hoeveel langer je in de zon kan blijven zonder te verbranden. Uiteraard is dit in vergelijking met wanneer je géén zonnecrème zou gebruiken.

Thalia White Musk en Argan olie gezichtscrème met toegevoegde SPF 15 bescherming. Voor de normale en gemengde huid. Dit legt een goede basis op je gezicht zodat je al vanaf het begin van de dag voorzien wordt van een goede en luchtige dekking.

Welke SPF is geschikt voor mij?

Mensen met een gevoelige huid die snel verbrandt, maar ook baby’s en jonge kinderen hebben baat bij de hoogste SPF voor de beste bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Een SPF van de hoogste beschermingsklasse 30-50 blokkeert tussen 96 en 98% van UVA en UVB stralen.

Thalia Verbena en IJslands mos gezichtscrème met SPF 15 voor de gecombineerde en vette huid. Verfrissende hydratatie en zonnebrandcrème in één!

Handig SPF schema

  • (Laag beschermingsklasse) SPF 4 (Factor 4) blokkeert 75% van UVA en UVB stralen
  • (Gemiddelde beschermingsklasse) SPF 15 (Factor 15) blokkeert 93% van UVA en UVB stralen
  • (Hoog beschermingsklasse) SPF 30 (Factor 30) blokkeert 96,7% van UVA en UVB stralen
  • (Zeer hoog beschermingsklasse) SPF 50 (Factor 50) blokkeert 98% van UVA en UVB stralen

Afhankelijk van de huidgevoeligheid en de activiteiten die in de zon worden gedaan, kun je met het SPF schema goed bepalen wat je nodig hebt. De beste zonnecrème vinden is een persoonlijke kwestie. Gelukkig is er tegenwoordig ruime keuze tussen crème, vloeibaar (spray), crème, gel of minerale poeder SPF bescherming.

Thalia SPF 15 Gezichtscrème van Biologische Tsubaki rozen is een perfecte aanvulling op de dagelijkse zonbescherming. Geschikt voor alle huidtypen en verhoogt de natuurlijke weerstand van de huid.

Erkende dermatologen adviseren ongeacht het type activiteit de allerhoogste SPF bescherming. Zeker bij sterke zon weerkaatsing en plekken met weinig schaduw is dit een must! Onthoud wel goed dat je zeker om de 2 uur (en voor kinderen om de 1,5 uur) weer de zonnebrandcrème moet aanbrengen zodat de actieve bestanddelen hun werk kunnen blijven doen.

Handen, gezicht en decolleté worden het meest blootgesteld aan ultraviolette straling. Vergeet deze delen van het lichaam daarom niet zorgvuldig in te smeren!

UVA en UVB verschil

UV staat voor ‘Ultra Violet’ en UV-A staat voor Aging. Deze UV-stralen zorgen voor huidveroudering. UV-B staat voor Burn. Dit zijn de UV-stralen die zorgen voor verbranding en bruinen van de huid.

Zonnebrand onder de zonnebank

Ook onder de zonnebank is het goed om een goede SPF te gebruiken. Een verzorgende zonnecrème is alleen maar goed voor je huid en vormt geen belemmering tegen het krijgen van een bruin tintje.

Veilig van de zon genieten

Er zijn maar weinig dingen die fijner zijn dan op een heerlijke zonnige dag genieten van verwarmende zonnestralen. Voor de echte zonliefhebbers is het daarom héél belangrijk om veilig van de zon te kunnen genieten. Een goede SPF bescherming zorgt ervoor dat je langer van de zon kunt genieten zonder schadelijke gevolgen voor je huidcellen.

X minuten in de zon zonder te verbanden X SPF getal = Max aantal zonuren

Bescherming in de schaduw

Ook in de schaduw kunnen er onzichtbare UVB zonnestralen doordringen. Een baby of jong kind moet bijvoorbeeld extra goed worden beschermd tegen directe zonnestralen. Thalia SPF 50 zonnebrandcrème is zelfs voor de allergevoeligste huidjes geschikt en bevat intensief verzorgende natuurlijke ingrediënten.

Naast zonnebrandcrème is het raadzaam om een gezichtscrème met SPF, hoed, parasol en/of zonnebril met anti-UV glazen als extra dekking te gebruiken.

Thalia Vanille en Toverhazelaar gezichtscrème met SPF 15 voor de droge huid met verzachtende Vanille, Sheabutter en Toverhazelaar.

Meteen naar Thalia's zonbeschermingsproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *